Van 30 maart tot en met 3 april is er op het karting circuit van Genk volop actie te beleven op het evenement Rotax Max Euro Challenge. Onze Herentalse reporter Guy Verstraeten volgt deze races voor Nnieuws.

Deze races zijn een van de meest competitieve ter wereld.  Tijdens de openingrace dit weekend in Genk zullen er meer dan 200 piloten uit 32 landen deelnemen.

Ze zullen strijden om zich te kwalificeren voor de grote races op zondag. De rondetijden liggen heel kort bij elkaar en daardoor beloven zaterdag en zondag 2 spannende dagen te worden, boordevol  actie.
 
RGMMC is sinds het prille begin in 2003 de organisator en promotor van deze Euro Challenge, en kijkt opgetogen uit naar de start dit weekend van hun 8ste seizoen in Genk.

Enkel piloten met een Internationale CIK-FIA licentie kunnen aan dit kampioenschapschap deelnemen.
 
In de klasse “Rotax Max Seniors” kijken we vooral uit naar de uit Nederland afkomstige Manon Chavagne met startnummer 223.  Manon zal racen bij het “Slangen Racing Team” met een Topkart chassis. Ongetwijfeld is Manon Chavagne iemand die we zeker in het oog moeten houden in de race naar de titel.

In de klasse “Rotax Max DD2” zal de uit Duitland afkomstige Pascal Marchal met startnummer 631 het beste van zichzelf geven en strijden voor een podiumplaats , ook hij behoort tot de favorieten en zal racen met een CRG chassis.

Meer info over RGMMC en de “Rotax Max Euro Challenge” kan je vinden op: 
 RGMMC  

Artikel foto’s:  Guy Verstraeten-nNieuws.be     www.guy594photography.com